Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

sâmbătă, 19 martie 2011

Ploaie caldă de martie

Acum câteva zile, am simţit atingerea mătăsoasă a primăverii ce păşea cu încredere pe tărâmul nostru pierdut în visare de-a lungul iernii. Sloiul de apatie şi tristeţe se topea încet sub soarele de martie ce ne arunca ocheade de veselie şi mult aşteptate zâmbete de lumină.
Simt cum natura râde cu poftă, înveselind plaiurile cu miros de ghiocei, brânduşe şi viorele, cu cântec nou de păsărele sprientene şi gălăgioase. Fluturii se leagănă pe petalele catifelate ale florilor ce par feciorelnice fetişcane şi ascultă atent sunetul Naturii care îşi face ecou şi în sufletul meu cuprins de taina primăverii. Ies în pragul casei pentru a întâmpina primăvara, cu inima larg deschisă spre porţile unui cer ţesut în azuriul iubirii de viaţă.
Iubesc acest anotimp cu toată forţa mea, pentru că doar primăvara regăsesc candoare, optimism, vitalitate, exuberanţă, dar mai ales iubire. Simt că trăiesc odată cu Natura renaşterea şi viaţa în cel mai intens mod.
Inima îmi saltă de bucurie când văd că pământul se îmbracă în haina prospeţimii şi tinereţii, când văd că mugurii de lumină ornamentează crengile copacului din mine. Simt cum înmuguresc în interior sentimente nepieritoare ca: speranţa, optimismul şi buna-dispoziţie.
Un fior nedefinit ne îndeamnă să schimbăm ceva în noi, asemeni Naturii care se înnoieşte an de an. Se observă în univers un sentiment de transformare, de evoluţie... nimic nu e static, din fericire.
Eu zic că miracolul se întâmplă în fiecare primăvară, atunci când putem lua parte la spectacolul renaşterii. Orice om poate să găsească un sâmbure de frumuseţe în tot acest proces de revenire la viaţă. Există doar acum o explozie de culoare, de miresme ce ne desfată simţurile adormite sub zăpezile grele ale gândurilor.
Azi, soarele s-a ascuns sub nori, lăsând ca norii să-şi reverse lacrimile de fericire peste pământul însetat de viaţă. Plouă domol cu picături mirosind a speranţă...E ploaie caldă de martie. Firavele fire de iarbă se spală în lacrimile cristaline ale cerului învineţit de un gând mai trist.
Ascult cântecul ploii de primăvară, murmurul vântului trubadur îndrăgostit de viaţă. Picături de gânduri adânci mi se răsfrâng în suflet, trezindu-mi un dulce vis ce mă exilează pe tărâmul dragostei. Inspir cu lăcomie aerul răcoros,savurând fiecare clipă îmbibată de bucuria primăverii.

2 comentarii:

  1. revin cu drag pe pagina ta,nu pot decat sa te salut, sa te felicit si sa-ti spun ca rezonez cu drag cu trairile tale...melodia este superba...multumesc pentru aceasta dimineata...Maria cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru ca ati revenit cu bucurie pe pagina mea. Va doresc o saptamana plina de bucurie si realizari. Cu drag si prietenie,va trimit doar ganduri de bine! Va mai astept!

    RăspundețiȘtergere