Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

miercuri, 27 octombrie 2010

Pe aripile dragostei

Afară e o zi friguroasă de octombrie care te îmbie să stai în casă. Plouă încet... picăturile au forma unor inimioare ce au strâns în ele dor, iubire, suferinţă, nebunie şi visare. Parcă cerul ar lăcrima de dragoste pentru pământul pierdut într-o dulce aşteptare. Stropii răcoroşi se preling pe frunzele efemere ce acoperă pământul pierdut în singurătate. Ochii mei sunt vrăjiţi de magia vieţii ce nu-mi cenzurează dreptul la vis şi iubire. Ploaia mă interiorizează, mă face să mă gândesc la frumuseţea şi unicitatea fiecărei clipe. Ciripitul păsărelelor şi parfumul florilor de mai, razele călduroase ale verii, spectrul cromatic al toamnei şi jocul inocent al fulgilor de nea îmi cuibăresc în suflet un dor intens de VIAŢĂ. Am învăţat să iubesc viaţa aşa cum e ea. Inspir adânc, zâmbesc cu toată fiinţa mea, imi deschid braţele larg şi îmbrăţişez cerul, ploaia, copacii, aerul şi tot ceea ce văd. Experimentez un sentiment unic...iubirea de viaţă.
Descopăr că ploaia are farmecul ei. Atunci când plouă suntem predispuşi mai mult la visare, la acea stare de bine, învăluită în fantezie. Ne rupem de tot ce e cotidian şi prozaic în care sufletul nostru este încorsetat şi sufocat de griji şi nevoi, fără să ne dăm seamă că uităm să trăim momentul, să gustăm viaţa din plin. Mă adăpostesc în vis, într-o lume în care emoţia e vie şi nealterată de concret.
Gândurile mă poartă spre tărâmul magic al dragostei. Fredonez o melodie emoţionantă care îmi aminteşte de un film excepţional ce m-a impresionat profund, şi anume: "Sweet November", tradus "Idilă de noiembrie".

Enya - only time
Vezi mai multe video din muzica
Acest film m-a cucerit din prima clipă. Este un film special pentru mine. Are toate ingredientele unei reţete de succes: dragoste, romantism, dramatism, sensibilitate, distribuţie actoricească pe măsură şi o coloană sonoră de calitate. Filmul scoate în evidenţă faptul că dragostea este mai presus de orice, e mai puternică decât moartea, învăţându-ne să preţuim ceea ce avem, să ne bucurăm din plin de viaţă. Keanu Reeves(unul dintre preferaţii mei) şi Charlize Theron, actorii principali ai peliculei, dau viaţă unei poveşti de dragoste tulburătoare care va stoarce o lacrimă şi celei mai insensibile persoane. Subiectul este interesant:
Ea, (Sara) doreşte să trăiască din plin viaţa. El, (Nelson) este obsedat de muncă, un afacerist increzut in el, care trateaza femeile drept nişte lucruri, un tânăr ambiţios pentru care în viaţă nu există nimic mai important în afară de succesul in carieră...asta până la apariţia ei. Sara il tentează cu perspectiva unei vieti trăite la maximum, cu bucuria clipei, nebuniilor de moment, reuşind puţin câte puţin să îl scoată din carapace. Ce trebuia sa fie o simplă aventură, devine curând o mare poveste de dragoste. In cele din urma, Nelson descoperă că idilele de o lună nu sunt un simplu joc al seducţiei şi că Sara incearca cu disperare sa dea un sens ultimelor sale luni de viaţă, fiind bolnavă de cancer.
Acest film ne poartă pe aripile dragostei, învaţându-ne să credem în dragostea adevărată, necondiţionată care ne poate schimba. Merită văzut şi revăzut.

Un comentariu:

  1. Fericirea nu vom atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergam toata viata.

    RăspundețiȘtergere