Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

marți, 19 octombrie 2010

Călători prin viaţă

Viaţa este asemeni unei călătorii spre autocunoaştere şi descoperire în care ne aventurăm clipă de clipă spre necunoscut. Am observat că noi, oamenii, devenim conştienţi de valoare clipei prezente în momentele cruciale ale existenţei noastre. Doar atunci, o savurăm la maxim, bucurându-ne de fiecare lucru, persoană întânită în drumul nostru. Adevărul este că nu noi ne-am exprimat dorinţa de a intra în această călătorie, de cele mai multe ori extenuantă dar şi faşcinantă pe planeta "Terra". Am venit în existenţă şi a trebuit să învăţăm că uneori călătoria este plină de mistere, iluzii, de dezamăgire şi hopuri. Am aflat că trebuie să facem alegeri în fiecare zi, ele influenţând viaţa nostră dar şi a celor din jur.
Prefer să mă ghidez în viaţă după principiul "nu contează cantitatea, ci calitatea". Este importantă nu durata vieţii, ci calitatea unei vieţii, cum ne-am folosit clipele pentru ca atunci când vom fi la destinaţie să nu avem regrete, resentimente şi frustrare. Nu trebuie să alergăm prin viaţă cu 200km/h, încât să nu vedem frumuseţea din jur, locurile prin care am poposit şi încotro ne ducem.
Un filozof german spunea ceva interesant: "Viaţa înseamnă a transforma constant în lumină şi în flacără tot ceea ce suntem şi tot ce întâlnim."

Tina Turner & Eros Ramazotti-Cose della vita
Vezi mai multe video din muzica
Oamenii pe care i-am întâlnit sunt mulţi şi deosebiţi. Ei au venit în viaţa mea pentru a-mi descoperi tot ce am mai frumos în mine. Aceşti oameni mi-au îmbogăţit existenţa şi mi-au arătat generozitate şi compasiune-calităţi incompatibile cu o lume ostilă în care ne zbatem pentru supravieţuire.
Nu doar lumea reală mi-a dat posibilitatea de a-mi crea legături frumoase de prietenie, ci şi lumea virtuală. Prin intermediul internetului am interacţionat cu oameni deosebiţi cu care am rezonat, constatând cu uimire şi bucurie că suntem pe aceeaşi undă… comunicând foarte facil unii cu alţii. Ei m-au învăţat definiţia corectă a prieteniei, reuşind să-mi picure în suflet stropi de lumină şi optimism. Am împărtăşit unii cu alţii experienţe emoţionante, nostime, instructive ce mi-au conferit puterea de a visa şi de a crede în existenţa valorilor. Am cunoscut poveşti în care se evidenţiază puterea de a lupta, curajul de a fi tu însuţi, omenia, prietenia, perseveranţa, respectul si iubirea sinceră pentru cei din jur. E necesar ca în lumea dezumanizată în care trăim, să manifestăm valori sănătoase pentru ca atât lumea exterioară cât şi cea interioară să nu se năruie.
Suntem simpli călători prin viaţă. Să ne exprimăm iubirea faţă de viaţă, clipă de clipă, prin zâmbetele noastre senine, cuvintele noastre amabile şi faptele noastre bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu