Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

marți, 1 septembrie 2015

Nimic nu valorează cu un suflet curat şi autentic...


Când cineva te dezamăgeşte, oare mai poti avea încredere în el, mai poţi să-i acorzi timpul şi sentimentele tale? Eu zic că nu… Cineva spunea: Oamenii falşi dezamăgesc uşor, pentru că nu au suflet.
Da, falsitatea şi perfidia au corupt din ce în ce mai mulţi oameni. La un moment dat, suntem dezamăgiţi şi la rândul nostru dezamăgim, e firesc… Ceea ce nu e firesc este să fii fals manipulator, răutăcios, posesiv, invidios. Atunci e mai grav pentru că e o chestiune de caracter, arată ceea ce ai tu în inimă. Cum spune Hristos: Ceea ce iese din inimă spurcă pe om… Un om prefăcut arată diferite feţe în funcţie de conjunctură şi de oameni. Poate că o astfel de persoană poate păcăli mai mulţi oameni, dar nu se poate ascunde de Cel de Sus. Inima noastră e descoperită în faţa Lui.
Eu sunt mai categorică… Dacă am descoperit cum eşti, nu mă mai impresionezi cu nimic. Nici câte diplome ai, nici cât eşti de frumos, cât eşti de inteligent, de talentat… Nimic nu valorează cu un suflet curat şi autentic. Inteligenţa neinsoţită de caracter nu duce nicăieri.
Ştiu că nu e uşor să renunţi, când eşti un om bun şi ai sentimente... Însă dacă închizi ochii de fiecare dată la greşelile celuilalt, devii orb faţă de adevărurile sufletului tău. Din comoditate sau pentru a nu te simţi singur îi ţii lângă tine pe cei care te dezamăgesc, dându-le mereu câte o şansă... Nu te compromite, crezând că se va schimba el. Nu, te va schimba el pe tine. Şi într-o zi, uitându-te în oglindă nu te vei mai recunoaşte.
"Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me." sau în traducere: "Iti bati joc o data, sa-ti fie rusine. Iti bati joc a doua oara, sa-mi fie rusine". Sunt de părere că trebuie să acorzi oamenilor o a doua şansă, însă dacă devine o obişnuinţă, obişnuieşte-te şi tu cu dezamăgirea.
Pleacă de lângă astfel de persoane dacă nu doreşti la nesfârşit să experimentezi durerea şi frustrarea. Sunt oameni toxici, inevitabil îţi vei otrăvi sufletul şi tu.
Pentru o viaţă sănătoasă evitaţi: oamenii falşi, prostia şi excesul de încredere...
1 septembrie 2015
Lavinia Elena Niculicea
You don't fool me...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu