Treceți la conținutul principal

Puterea de transformare e în noi

Intotdeauna m-au atras lucrurile complexe, ce țin de domeniul invizibilului,al psihologiei. De ceva timp, încerc să-mi explic cât mai clar, marile adevăruri fundamentale ale mentalului, să înțeleg mecanismul de funcționare al subconștientului.
Mi-am pus o serie de întrebări pertinente: De ce un om este trist, în timp ce alt om este fericit? De ce acel om este vesel şi prosper, iar celălalt este sărac şi nefericit? De ce un om este temător şi anxios, în timp ce altul este plin de încredere? Cred că răspunsurile se pot obține prin procesele ce au loc în mentalul conştient şi în cel subconştient. O carte interesantă, care m-a edificat în acest sens este „ Puterea extraordinară a subconștientului tău” de Joseph Murphy.Am înțeles că puterea care ne eliberează de confuzie, nesiguranță, melancolie și eșecuri se află în noi, operând prin intermediul subconștientului.
Această carte ne arată modul adecvat în care omul trebuie să gîndească, precum şi imaginile benefice ce trebuie cultivate cu perseverenţă în minte, pentru a crea şi transforma cu adevărat propria noastră viață; toate acestea pot deveni perfect posibile în virtutea faptului că ceea ce un om gîndeşte, aceea el devine.
Cu ajutorul unor tehnici simple, de autosugestie și la îndemna oricui putem să scăpăm de orice constrângere psihică și emoțională, cunoscând sentimentul autentic de pace și armonie.Învăţînd să ne folosim corect şi în mod benefic puterile lăuntrice, vom deschide poarta acelei închisori care este teama şi vom accede la o nouă existență. Bogăţiile infinite ale lumii sunt chiar aici, aproape de noi, aşteptînd să ne deschidem sufletul pentru a le contempla.
VIATA ESTE.....
VIATA ESTE.....
Vezi mai multe imagini din diverse
Există în fiinţa umană o adevărată “mină de aur”, o bogaţie inestimabilă, de unde putem “extrage” tot ceea ce avem nevoie, pentru a trăi o viaţă împlinită.
Există două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei “magnetizaţi”, plini de încredere şi speranţă,care sunt convinși că pot reuși; iar pe de altă parte sunt cei “demagnetizaţi”, plini de îndoieli şi de teamă, de incertitudini, prejudecăţi şi superstiţii. Cînd se iveşte o ocazie bună, aceştia îşi spun: “Dacă eşuez… dacă pierd...oamenii vor râde de mine,lăsându-se copleșiți de frică, preferând să stea pe loc, decât să încerce să lupte pentru a-și schimba situația.Marele secret rezidă în puterea miraculoasă, creatoare, ce sălăşluieşte în propria noastră fiinţă ca un tezaur tainic de forţă şi frumuseţe și care este propriul subconștient.
Legea vieţii este o lege a credinţei şi credinţa poate fi definită pe scurt ca exprimînd gîndul întreţinut mereu în minte. Ceea ce un om gîndeşte, simte şi crede, aceea este starea spiritului său, a corpului său şi a mediului în care se află. De aceea, este important să menținem numai gânduri armonioase, aspiraţia către sănătate, pace lăuntrică şi bunăvoinţă; atunci, în viaţa noastră se vor petrece adevărate transformări.
Citind această carte, dar și multe alte cărți și articole pe această temă, am conștientizat rolul gândirii pozitive. Noi suntem cei care ne creăm propria realitate, fie mai buna, fie mai rea. Fiecare dintre noi deține o putere inepuizabilă emisă de gândurile noastre care acționează ca un magnet, atrăgând spre noi lucrurile pozitive, sau mai puțin pozitive din Univers.
Aşa cum apa ia forma tubului prin care curge, principiul vital curge prin noi luând forma gândurilor pe care le nutrim.
VA URMA

Comentarii

  1. Exista o mica problema, sa gasesti, totusi, acea persoana care sa formeze impreuna cu tine .... "acei doi".

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, exista un mic impediment...dar asa cum spune Iisus:Cauta si vei gasi!Nu e imposibil.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

A mai trecut un an...

A mai trecut un an din viaţa mea… În linişte, mă privesc în oglinda sufletului şi încerc să observ tot ce a însemnat acest an… A fost un an bun sau rău? Cum sunt eu acum? Câte dintre visuri s-au împlinit? Cu fiecare clipă ce s-a scurs prin clepsidra timpului, am devenit mai matură, mai înţelegătoare, mai aproape de ceea ce sunt eu in realitate? Cum am trăit, ce şi cui am împărtăşit? Am reuşit să-mi îndeplinesc promisiunile? Cine mi-a stat alături şi cine a ales un alt drum? Am dat totul să-i întorc din drum? Câte bucurii şi câte regrete le-am lăsat celorlalţi? Am lăsat mai multe lacrimi sau mai multe zâmbete în colţul inimii lor? Îmi fac un inventar al sentimentelor…  Printre sentimentele de bucurie, de recunoştinţă, de iubire s-au strecurat şi regrete, neîmpliniri, deziluzii, pentru că sunt om, pentru că atât cât trăiesc, învăţ… Niciodată nu e suficient tot ceea ce învăţăm, procesul pe drumul cunoaşterii e unul de durată, care nu se termină niciodată atât cât trăim. Privind

Bine-ai venit, Aprilie!

Bine-ai venit, Aprilie, cel care aduci înflorirea zâmbetelor, ce au stat atâta timp zgribulite în iarna durerii. Te rog să mă tratezi cu blândeţe şi să nu-mi ucizi speranţele. Priveşte-mi ochii şi citeşte în ei, un dulce vis în care a încolţit aşteptarea, a ceea ce este mai bun, mai pur, mai luminos… Sunt doar un simplu om care speră, crede, visează, iubeşte, într-un cuvânt: trăieşte. Iubite, Aprilie, trezeşte-mă mereu cu soarele iubirii, îmbracă-mă cu flori de cireş dornice de a alunga monotonia din gânduri, respiră-mă prin verdele crud al ierbii ce mi-a înmugurit în aorta sufletului, potoleşte-mi setea şi foamea de frumos prin culorile tale cu care pictezi infinitul. Tu, Aprilie însemni pentru mine: narcise îngălbenite de atâta linişte şi zâmbet, lalele frumoase ca dorurile îndrăgostiţilor, lăcrămioare scumpe ca lacrimile rostogolite în tăcerea clipei, zambile parfumate ca visele din zori, liliacul plin de amintiri şi speranţă ca sufletu ce te aşteaptă neîncetat, gingaşe

Viata-i o lupta, ce se duce pe trei fronturi

Îmi place mult cum descrie viața George Coșbuc, în poezia ”Lupta vieții”. ”O luptă-i viața; deci te luptă Cu dragoste de ea, cu dor.” Am conștientizat că viața-i o luptă, iar pentru a o câștiga e nevoie de dârzenie, de dragoste. Iubind viața, nu vei capitula niciodată în fața atacurilor exterioare. Trăiesc doar aceia ce luptă cu curaj și hotărâre, ce au în dotare arme puternice ca speranța, optimismul și credința. Este nevoie ca oamenii să treacă prin bătălia vieții pentru a ajunge la perfecțiune. Ea înseamnă o luptă continuă, una de dezamăgiri, împliniri, necazuri, bucurii. Lupta nu e unilaterală, ea se duce pe trei fronturi: lupta cu tine însuți, lupta cu ceilalți și lupta cu conjuncturile nefavorabile. Trebuie să existe un echilibru între cele trei laturi. Dacă învingi în lupta cu tine însuți, care e cea mai dificilă, vei ști cum să ai o abordare eficientă și în celelalte lupte. Momentele în care ne aflăm, fie că sunt bune sau rele ne determină să reacționăm într-un fel sau