Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

joi, 6 ianuarie 2011

Puterea de transformare e în noi

Intotdeauna m-au atras lucrurile complexe, ce țin de domeniul invizibilului,al psihologiei. De ceva timp, încerc să-mi explic cât mai clar, marile adevăruri fundamentale ale mentalului, să înțeleg mecanismul de funcționare al subconștientului.
Mi-am pus o serie de întrebări pertinente: De ce un om este trist, în timp ce alt om este fericit? De ce acel om este vesel şi prosper, iar celălalt este sărac şi nefericit? De ce un om este temător şi anxios, în timp ce altul este plin de încredere? Cred că răspunsurile se pot obține prin procesele ce au loc în mentalul conştient şi în cel subconştient. O carte interesantă, care m-a edificat în acest sens este „ Puterea extraordinară a subconștientului tău” de Joseph Murphy.Am înțeles că puterea care ne eliberează de confuzie, nesiguranță, melancolie și eșecuri se află în noi, operând prin intermediul subconștientului.
Această carte ne arată modul adecvat în care omul trebuie să gîndească, precum şi imaginile benefice ce trebuie cultivate cu perseverenţă în minte, pentru a crea şi transforma cu adevărat propria noastră viață; toate acestea pot deveni perfect posibile în virtutea faptului că ceea ce un om gîndeşte, aceea el devine.
Cu ajutorul unor tehnici simple, de autosugestie și la îndemna oricui putem să scăpăm de orice constrângere psihică și emoțională, cunoscând sentimentul autentic de pace și armonie.Învăţînd să ne folosim corect şi în mod benefic puterile lăuntrice, vom deschide poarta acelei închisori care este teama şi vom accede la o nouă existență. Bogăţiile infinite ale lumii sunt chiar aici, aproape de noi, aşteptînd să ne deschidem sufletul pentru a le contempla.
VIATA ESTE.....
VIATA ESTE.....
Vezi mai multe imagini din diverse
Există în fiinţa umană o adevărată “mină de aur”, o bogaţie inestimabilă, de unde putem “extrage” tot ceea ce avem nevoie, pentru a trăi o viaţă împlinită.
Există două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei “magnetizaţi”, plini de încredere şi speranţă,care sunt convinși că pot reuși; iar pe de altă parte sunt cei “demagnetizaţi”, plini de îndoieli şi de teamă, de incertitudini, prejudecăţi şi superstiţii. Cînd se iveşte o ocazie bună, aceştia îşi spun: “Dacă eşuez… dacă pierd...oamenii vor râde de mine,lăsându-se copleșiți de frică, preferând să stea pe loc, decât să încerce să lupte pentru a-și schimba situația.Marele secret rezidă în puterea miraculoasă, creatoare, ce sălăşluieşte în propria noastră fiinţă ca un tezaur tainic de forţă şi frumuseţe și care este propriul subconștient.
Legea vieţii este o lege a credinţei şi credinţa poate fi definită pe scurt ca exprimînd gîndul întreţinut mereu în minte. Ceea ce un om gîndeşte, simte şi crede, aceea este starea spiritului său, a corpului său şi a mediului în care se află. De aceea, este important să menținem numai gânduri armonioase, aspiraţia către sănătate, pace lăuntrică şi bunăvoinţă; atunci, în viaţa noastră se vor petrece adevărate transformări.
Citind această carte, dar și multe alte cărți și articole pe această temă, am conștientizat rolul gândirii pozitive. Noi suntem cei care ne creăm propria realitate, fie mai buna, fie mai rea. Fiecare dintre noi deține o putere inepuizabilă emisă de gândurile noastre care acționează ca un magnet, atrăgând spre noi lucrurile pozitive, sau mai puțin pozitive din Univers.
Aşa cum apa ia forma tubului prin care curge, principiul vital curge prin noi luând forma gândurilor pe care le nutrim.
VA URMA

3 comentarii:

  1. Exista o mica problema, sa gasesti, totusi, acea persoana care sa formeze impreuna cu tine .... "acei doi".

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, exista un mic impediment...dar asa cum spune Iisus:Cauta si vei gasi!Nu e imposibil.

    RăspundețiȘtergere