Treceți la conținutul principal

Puterea de transformare este in noi (partea a doua)

Am promis zilele trecute că voi continua discuția interesantă despre puterea gândului,al subconștientului,un domeniu actual care merită să fie aprofundat. Pe langă cartea citită,un impact puternic asupra mea l-a avut și vizionarea filmului„The Secret”(Secretul,un documentar care a dus la diverse reacții.Filmul are la bază Legea Atracției,un concept vechi de 100 de ani, care acum a fost prezentat oamenilor, atrăgând mari multimi de oameni.
Regula de baza a atractiei universale este: atragi ceea ce gandesti. Această lege implică faptul că nu este suficient să iți dorești ceva, ci trebuie să permiți acelui lucru să se întâmple, partea cea mai dificilă a îndeplinirii dorințelor.Sunt câteva principii fundamentale care asigură succesul Legii Atracției în viețile celor ce o aplica, cu condiția să se țină cont de ele:
1. Faptul de a considera că ești un magnet, care atrage toate lucrurile, in conformitate cu vibrațiile subtile pe care le emiți prin gândurile și emoțiile tale. Intîmplarile și experiențele pe care le trăiești sunt rezultatul gândurilor tale.Important este să ai încredere în tine însuți și în capacitatea ta de a atrage în viața ta lucrurile pe care le dorești, detasându-te de scopul final,lăsând ca legile Universului să lucreze în armonie cu ceea ce gândești.
2. Faptul de a vizualiza ceea ce îți dorești,având clar în minte dorința ta.Folosești puterea imaginaţiei pentru a crea o imagine mentală a ceea ce vrei să îndeplinesti sau să obţii. Vizualizare e mai puternică decât afirmaţiile.
INCREDEREA
INCREDEREA
3.Faptul că mediul înconjurător are influență asupra vieții tale.Cauta sa citesti lucruri relaxante,haioase,pozitive care să te destindă și să-ți influențeze benefic gândurile și emoțiile. Atragi oamenii care gandesc si simt ca tine. Pana la urma, intreaga ta existenta este determinata de gandurile si sentimentele tale.
4.Faptul de a acționa.Tot ceea ce ne inconjoara este format din energie si vibratii energetice, asa ca trebuie sa iti canalizezi gandurile catre indeplinirea dorintelor tale.
5 Fii recunoscător și bucură-te de lucrurile pe care le ai.
Am încercat să prezint aceste principii esențiale care pot ajuta o persoană să-și creeze o realitate fericită.Este foarte important să luptăm pentru păstrarea în mentalul nostru a unor gânduri pozitive, benefice atât cantitativ cât şi calitativ. Se impune o educaţie a gândului prin cultivarea gândurilor pozitive şi a atitudinilor demne, nobile şi senine, prin pronunţarea vorbelor frumoase şi plăcute semenilor pentru o sănătate bună din punct de vedere mental.
Dacă vom reuși să devenim stăpânii propriei minți,vom deveni stapânii propriei vieții.În orice moment avem posibilitatea de a alege.Alegem iubirea în locul urii? Alegem bucuria în locul monotoniei? Dacă vom răspunde afirmativ la aceste întrebări,ne vom păstra integritatea umană, și astfel vom atinge nivelul de suflete evoluate capabile să-și creeze o armonie autentică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A mai trecut un an...

A mai trecut un an din viaţa mea… În linişte, mă privesc în oglinda sufletului şi încerc să observ tot ce a însemnat acest an… A fost un an bun sau rău? Cum sunt eu acum? Câte dintre visuri s-au împlinit? Cu fiecare clipă ce s-a scurs prin clepsidra timpului, am devenit mai matură, mai înţelegătoare, mai aproape de ceea ce sunt eu in realitate? Cum am trăit, ce şi cui am împărtăşit? Am reuşit să-mi îndeplinesc promisiunile? Cine mi-a stat alături şi cine a ales un alt drum? Am dat totul să-i întorc din drum? Câte bucurii şi câte regrete le-am lăsat celorlalţi? Am lăsat mai multe lacrimi sau mai multe zâmbete în colţul inimii lor? Îmi fac un inventar al sentimentelor…  Printre sentimentele de bucurie, de recunoştinţă, de iubire s-au strecurat şi regrete, neîmpliniri, deziluzii, pentru că sunt om, pentru că atât cât trăiesc, învăţ… Niciodată nu e suficient tot ceea ce învăţăm, procesul pe drumul cunoaşterii e unul de durată, care nu se termină niciodată atât cât trăim. Privind

Bine-ai venit, Aprilie!

Bine-ai venit, Aprilie, cel care aduci înflorirea zâmbetelor, ce au stat atâta timp zgribulite în iarna durerii. Te rog să mă tratezi cu blândeţe şi să nu-mi ucizi speranţele. Priveşte-mi ochii şi citeşte în ei, un dulce vis în care a încolţit aşteptarea, a ceea ce este mai bun, mai pur, mai luminos… Sunt doar un simplu om care speră, crede, visează, iubeşte, într-un cuvânt: trăieşte. Iubite, Aprilie, trezeşte-mă mereu cu soarele iubirii, îmbracă-mă cu flori de cireş dornice de a alunga monotonia din gânduri, respiră-mă prin verdele crud al ierbii ce mi-a înmugurit în aorta sufletului, potoleşte-mi setea şi foamea de frumos prin culorile tale cu care pictezi infinitul. Tu, Aprilie însemni pentru mine: narcise îngălbenite de atâta linişte şi zâmbet, lalele frumoase ca dorurile îndrăgostiţilor, lăcrămioare scumpe ca lacrimile rostogolite în tăcerea clipei, zambile parfumate ca visele din zori, liliacul plin de amintiri şi speranţă ca sufletu ce te aşteaptă neîncetat, gingaşe

Viata-i o lupta, ce se duce pe trei fronturi

Îmi place mult cum descrie viața George Coșbuc, în poezia ”Lupta vieții”. ”O luptă-i viața; deci te luptă Cu dragoste de ea, cu dor.” Am conștientizat că viața-i o luptă, iar pentru a o câștiga e nevoie de dârzenie, de dragoste. Iubind viața, nu vei capitula niciodată în fața atacurilor exterioare. Trăiesc doar aceia ce luptă cu curaj și hotărâre, ce au în dotare arme puternice ca speranța, optimismul și credința. Este nevoie ca oamenii să treacă prin bătălia vieții pentru a ajunge la perfecțiune. Ea înseamnă o luptă continuă, una de dezamăgiri, împliniri, necazuri, bucurii. Lupta nu e unilaterală, ea se duce pe trei fronturi: lupta cu tine însuți, lupta cu ceilalți și lupta cu conjuncturile nefavorabile. Trebuie să existe un echilibru între cele trei laturi. Dacă învingi în lupta cu tine însuți, care e cea mai dificilă, vei ști cum să ai o abordare eficientă și în celelalte lupte. Momentele în care ne aflăm, fie că sunt bune sau rele ne determină să reacționăm într-un fel sau