Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

joi, 29 iulie 2010

Trandafirul, rege în împărăţia florilor

Mă apropii de trandafirii înveşmântaţi fastuos, în haine regeşti care îmi zâmbesc tainic şi mă cheamă spre ei cu şoapte de dor. În împăraţia florilor, trandafirul este un rege măreţ înconjurat de o suită de mândre crizanteme. El stăpâneşte cu iubire şi bunăvoinţă peste toate florile. Iar ele îl privesc cu drag, lipsite de invidie şi sorbindu-i încet cuvintele-i pline de har. Din moment ce ai păşit pe acest tărâm, vei descoperi o nouă viaţă în care suspinele se transformă în zâmbete.

Mă simt captivată de aceste flori care sunt ţesute în chip splendid, cu fire de iubire şi lumină. Când îi miros, de fapt respir iubire.Se spune că trandafirii sunt florile iubirii. Când sunt în preajma lor simt o energie specială-energia divină-care îmi încarcă inima cu iubire şi simt dulceaţa clipelor de dor. Le ating petalele delicate şi simt atingerea discretă a dragostei. Ei păstrează printre petale poveştile de dragoste nemuritoare, iar spinii ne amintesc de rănile făcute din amor.
Trandafirii subjugă sufletele oamenilor dându-le clipa aureolată de mister şi divin. Un trandafir poate înseamna o clipă de veşnicie, de profunzime şi mă face să mă simt mai aproape de acea paradisiacă stare de desăvârşire. Din petalele lor îmi fac trepte pe care sufletul meu să urce la Dumnezeu. În parfumul unui trandafir descoperim trecutul lui, povestea sa ce conţine dorul şi nemărginirea. Parfumul lor unic mă poartă pe aripi de reverie şi îmi simt fiinţa uşoară ce parcă zboară spre zenit.
Flower Pictures View Photos Flower Pics
Flower Images at ImageHousing.com
Trandafirii roşii sunt flăcările pasiunii care ard în noi clipele uitării ce s-au depus ca un colb pe inimile noastre. Trandafirii galbeni sunt razele afecţiunii şi optimismului ce ne scaldă cu prietenie sufletele atinse de crivăţul chinuitor al egoismului. Trandafirii roz sunt frânturi de cer pierdute în asfinţit ce pictează în noi speranţa şi visarea pe un fundal de triste amintiri. Trandafirii albi sunt lacrimi curate de rouă ce ne strecoară în inimi puritatea clipelor rebele ale copilăriei. Trandafirii albaştri sunt aştrii infinitului ce ne poartă spre lumea dorului şi a visului ce stă în aşteptare şi uneori ne doare.
Nuanţele trandafirilor ne fac să descoperim nuanţele vieţii. Să trăim ca un trandafir şi vom avea mireasmă perena a fericirii. Să ne înveşmântăm în petale de dragoste acum şi pentru totdeauna iar fiinţa noastră nicicând nu se va ofili.

Un comentariu:

  1. Buna, am gasit aici muzica ce-mi place, cuvinte ce transmit...si am stat putin..bine te-am gasit !

    RăspundețiȘtergere