Treceți la conținutul principal

Un medicament revoluționar care arde grăsimea, fără exerciții sau dietă



Cum ar fi să puteți lua o pilulă care nu doar că vă ajută să dați jos kilogramele în plus, dar nu mai e necesar să faceți exerciții fizice și nici să țineți vreo dietă. Sună interesant! Mulți oameni ar spune că acest lucru e o utopie. Însă se pare că oamenii de știință au găsit un medicament minune care să vă permită să mâncați și, în același timp, să slăbiți
Cercetătorii de la University of Texas Medical Branch (UTMB), din Galveston, au descoperit un nou medicament care are o abordare complet diferită în combaterea obezității: arde grăsimea, fără a suprima apetitul. S-a demonstrat că acesta scade în mod selectiv excesul de grăsimi prin accelerarea metabolismului celulelor grase.
Medicamentul miraculos a redus în mod semnificativ greutatea corporală și nivelurile de colesterol din sânge, fără a scădea aportul de alimente la șoarecii obezi, potrivit unui studiu recent publicat în Biochemical Pharmacology.
Cercetătorii au descoperit o moleculă care poate bloca proteinele din celulele adipoase, ce cauzează frâna metabolică în cazul persoanelor obeze. Prin blocarea acestei frâne metabolice, ei au reușit să intensifice metabolismul celulelor albe de grăsime.
În cadrul acestui studiu, șoarecii au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, până când aceștia au devenit obezi. Apoi au primit fie medicamentul anti-obezitate, fie un placebo. În doar zece zile, șoarecii cărora li s-a administrat medicamentul real au pierdut peste 7% din greutatea corporală, iar procentul de țesut adipos (grăsime) a scăzut cu 30% comparativ cu grupul placebo. În plus, colesterolul șoarecilor tratați cu medicamentul minune a ajuns la valori normale, similare cu cele ale șoarecilor care nu erau obezi.
În schimb, șoarecii tratați cu placebo au continuat să acumuleze grăsime și să crească în greutate pe tot parcursul studiului. Interesant, șoarecii din ambele grupuri – cei tratați cu medicamentul anti-obezitate și cei cu placebo –  au consumat aceeași cantitate de alimente, arătând că pierderea de grăsime nu se datora  suprimării apetitului.
Stanley Watowich, unul dintre autorii studiului, a constatat ca pierderea în greutate și medicamentele anti-obezitate de acest fel, ar putea ajuta la prevenirea afecțiunilor, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2. Se așteaptă ca majoritatea copiilor americani de astăzi să fie obezi până la vârsta de 35 de ani, potrivit noilor cercetări de la Harvard, comparativ cu aproximativ 40% dintre adulții din Statele Unite, care sunt în prezent obezi. De fapt, obezitatea reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial. Aceasta afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulți, adică13 % din populația mondială adultă, putând ajunge la 20% până în anul 2025, în cazul în care ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă. Obezitatea este una dintre principalele cauze a costurilor de asistență medicală, afectând calitatea vieții.
,,Blocarea acțiunii frânei cu celule grase oferă un mecanism inovator de ,,grăsimi" care  accelerează metabolismul celular și reduce depozitele de țesut adipos, tratând astfel cauza principală a obezității și a bolilor metabolice asociate. Aceste rezultate inițiale sunt încurajatoare și sprijină dezvoltarea în continuare a acestei tehnologii ca o abordare nouă și eficientă în combaterea bolilor metabolice”, a declarat autorul principal al studiului, Harshini Neelakantan, cercetător în cadrul departamentului de biochimie și biologie moleculară, la Universitatea din Texas.
Într-un studiu anterior, oamenii de știință au transformat grăsimea în celule stem, menite să regenereze țesutul deteriorat din organism. Întâi sunt recoltate celulele adipoase din corp, apoi sunt transformate în celule stem adulte, cu ajutorul factorilor de creștere. Acestea devin celule stem multipotente – ceea ce înseamnă în principiu că pot ,,repara” orice tip de țesut afectat din organism, de la probleme de cord și traumatisme severe ale coloanei vertebrale până la afecțiuni ale articulațiilor și ale mușchilor. 
Cercetătorii speră să înceapă testarea pe oameni în cursul acestui an.


Știre redactată de Lavinia Elena Niculicea


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A mai trecut un an...

A mai trecut un an din viaţa mea… În linişte, mă privesc în oglinda sufletului şi încerc să observ tot ce a însemnat acest an… A fost un an bun sau rău? Cum sunt eu acum? Câte dintre visuri s-au împlinit? Cu fiecare clipă ce s-a scurs prin clepsidra timpului, am devenit mai matură, mai înţelegătoare, mai aproape de ceea ce sunt eu in realitate? Cum am trăit, ce şi cui am împărtăşit? Am reuşit să-mi îndeplinesc promisiunile? Cine mi-a stat alături şi cine a ales un alt drum? Am dat totul să-i întorc din drum? Câte bucurii şi câte regrete le-am lăsat celorlalţi? Am lăsat mai multe lacrimi sau mai multe zâmbete în colţul inimii lor? Îmi fac un inventar al sentimentelor…  Printre sentimentele de bucurie, de recunoştinţă, de iubire s-au strecurat şi regrete, neîmpliniri, deziluzii, pentru că sunt om, pentru că atât cât trăiesc, învăţ… Niciodată nu e suficient tot ceea ce învăţăm, procesul pe drumul cunoaşterii e unul de durată, care nu se termină niciodată atât cât trăim. Privind

Bine-ai venit, Aprilie!

Bine-ai venit, Aprilie, cel care aduci înflorirea zâmbetelor, ce au stat atâta timp zgribulite în iarna durerii. Te rog să mă tratezi cu blândeţe şi să nu-mi ucizi speranţele. Priveşte-mi ochii şi citeşte în ei, un dulce vis în care a încolţit aşteptarea, a ceea ce este mai bun, mai pur, mai luminos… Sunt doar un simplu om care speră, crede, visează, iubeşte, într-un cuvânt: trăieşte. Iubite, Aprilie, trezeşte-mă mereu cu soarele iubirii, îmbracă-mă cu flori de cireş dornice de a alunga monotonia din gânduri, respiră-mă prin verdele crud al ierbii ce mi-a înmugurit în aorta sufletului, potoleşte-mi setea şi foamea de frumos prin culorile tale cu care pictezi infinitul. Tu, Aprilie însemni pentru mine: narcise îngălbenite de atâta linişte şi zâmbet, lalele frumoase ca dorurile îndrăgostiţilor, lăcrămioare scumpe ca lacrimile rostogolite în tăcerea clipei, zambile parfumate ca visele din zori, liliacul plin de amintiri şi speranţă ca sufletu ce te aşteaptă neîncetat, gingaşe

Viata-i o lupta, ce se duce pe trei fronturi

Îmi place mult cum descrie viața George Coșbuc, în poezia ”Lupta vieții”. ”O luptă-i viața; deci te luptă Cu dragoste de ea, cu dor.” Am conștientizat că viața-i o luptă, iar pentru a o câștiga e nevoie de dârzenie, de dragoste. Iubind viața, nu vei capitula niciodată în fața atacurilor exterioare. Trăiesc doar aceia ce luptă cu curaj și hotărâre, ce au în dotare arme puternice ca speranța, optimismul și credința. Este nevoie ca oamenii să treacă prin bătălia vieții pentru a ajunge la perfecțiune. Ea înseamnă o luptă continuă, una de dezamăgiri, împliniri, necazuri, bucurii. Lupta nu e unilaterală, ea se duce pe trei fronturi: lupta cu tine însuți, lupta cu ceilalți și lupta cu conjuncturile nefavorabile. Trebuie să existe un echilibru între cele trei laturi. Dacă învingi în lupta cu tine însuți, care e cea mai dificilă, vei ști cum să ai o abordare eficientă și în celelalte lupte. Momentele în care ne aflăm, fie că sunt bune sau rele ne determină să reacționăm într-un fel sau