Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

vineri, 5 februarie 2016

Să fii tu însuţi


Gândul meu de azi: 
Am înţeles că cel mai bun lucru în viaţa este să fii tu însuţi… Să rămâi ceea ce eşti chiar dacă lumea încearcă să te introducă sub tiparul ei. Am ajuns la un punct în care nu mă mai interesează ceea ce cred ceilalţi despre mine, dacă mă apreciază sincer sau nu. Asta e problema lor. Viaţa este prea scurtă pentru a trăi ca sa fii pe placul celorlalţi. E important să ajungi să te cunoşti pe tine şi să te simţi bine în pielea ta. Nu caut să fiu acceptată, preţuită şi iubită cu orice preţ şi de către oricine. Mă caut pe mine prin jungla asta de (pre)judecăţi, de păreri şi prin labirintul meu sufletesc. Mereu mama îmi spunea că sunt prea încăpăţânată şi am o personalitate prea puternică. Iar eu îi răspundeam că nu s-a născut omul acela care să mă poată domina. emoticon smile Cred că am fost creată cu o inimă rebelă şi non-conformistă, căreia nu-i place să i se impună lucruri (cred că este şi o caracteristică a "taurului") . Nu încerca să te schimbi pentru ca oamenii să te iubească. În loc de asta, iubeşte mult şi atunci te vei schimba. (nu pentru cineva). Iubirea presupune să fii iubit pentru ceea ce eşti şi ceea ce simţi, şi nu pentru ceea ce posezi şi ceea ce ai putea deveni. Pentru că oricât ai încerca să adaugi ceva corpului tău sau personalităţii tale există riscul ca celălalt să nu te iubească. Mai bine să fii neacceptat pentru ceea ce eşti decât iubit pentru ceea ce nu eşti.
Am înţeles că iubirea nu poate fi forţată, iar prietenia nu poate fi impusă. Oare poţi să forţezi norii să dea mai multă ploaie, soarele să strălucească mai mult, iarba să crească mai repede, florile să parfumeze mai profund… Aşa e şi cu dragostea. Are propriu ei mers şi rost… Las-o să curgă liber cum şi către cine doreşte.
Experientele dureroase m-au făcut să "vad" altfel viaţa... prin ochii mei şi nu ai altora. Multumesc, Doamne, că m-ai "trezit" şi că Sunt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu