Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

joi, 23 aprilie 2015

Mulţumesc cărţilor...


Azi, de Ziua Internaţională a Cărţii e o ocazie potrivită să spun: Mulţumesc cărţilor, pentru că m-au inspirat, mi-au încântat copilăria, mi-au deschis calea spre o lume mai bună, m-au modelat astfel încât să devin un om mai pregătit pentru viaţă, mai întelept, mai bogat sufleteşte. Carţile au fost şi sunt pentru mine asemenea unei ferestre, prin care privesc lumea mai bine, evadez într-un univers magic în care toate visurile se împlinesc.
Mulţumesc mamei pentru că mi-a pus prima carte în mană, fiind cadru didactic, apoi învăţătoarei şi profesorilor de la şcoală, pentru că m-au învătat să iubesc cărţile, să le dau locul cuvenit în viaţa mea şi nu doar în... bibliotecă!
Şi aşa am ajuns eu, cea care iubeşte cărţile şi le citeşte, să le şi scrie... În acest context plăcut, vă ofer câteva versuri:
Privirea ta-mi revarsă-n suflet
fiori de lacrimi albastre,
un tainic gând rătăceşte
printre file roase de iluzii.
Melancolice stele răspund
neliniştitelor întrebări,
netezindu-mi cărarea visului
cu lumina dorului.
(Poezia "Privirea ta" face parte din volumul de poezii, "Florile cerului", februarie 2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu