Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

duminică, 12 octombrie 2014

Poţi să-ţi alegi atitudinea...


Eu pun preţ pe oamenii care sunt sinceri, care au curajul să te privească în ochi şi să-ţi spună ceea ce simt faţă de tine, indiferent cât de neplăcut sau dureros ar fi adevărul, decât să se ascundă, să te evite... Poate că pentru unii oameni e mai confortabil aşa. Nu şi pentru mine. Sunt incompatibilă cu laşitatea.
Am ajuns să înţeleg că omul care nu mai împărtăşeşte cu tine ceea ce gândeşte, ce simte, ceea ce trăieşte, deja a renunţat să-i mai pese de tine.
Omul care nu se lasă găsit, nu merită să fie căutat. Cine te ignoră, nu pune preţ pe ceea ce simţi. Nu încerca să vezi pe cineva, care nu dorește să se lase văzut, pentru că nu poți obliga pe nimeni să-ţi ofere bucăţele sufletului său. Nimic durabil nu se întemeiază pe indiferenţă. Nimic bun nu iasă din constrângere şi obligaţie. Nici iubirea, nici prietenia, nici inima, nimic nu poate fi oferit cu forţa. Lăsaţi-le oamenilor libertatea să vă caute, să vă accepte, să vă iubească sau nu... Dacă le pasă, ei singuri vor dori să fie în preajma voastră. E greu să ajungi să ai această atitudine, însă e cea mai bună alegere, dacă vrei să nu mai suferi... Am învăţat că nu poţi să schimbi sentimentele cuiva, impunându-ţi voinţa.Tot ce poţi să faci este să-ţi schimbi tu atitudinea, să priveşti altfel lucrurile. Lucrurile minore nu sunt pentru sufletele mari.
Să iubiţi oamenii pentru care sunteţi o prioritate , să vă înconjuraţi de oameni care vă preţuiesc şi vă sunt aproape, indiferent de greşeli, de supărări, de conjuncturi nefavorabile.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu