Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

joi, 10 octombrie 2013

In Memoriam Laura StoicaPe 10 octombrie 1967 se năştea cântăreaţa Laura Stoica, pe care am indrăgit-o foarte mult. Artista ar fi implinit 46 de ani, dar, din păcate, viaţa a avut cu ea alte planuri. Laura Stoica a murit pe data de 9 martie 2006, in urma unui tragic accident de masină, alături de cel pe care-l iubea, Cristian Mărgescu. Stiu ca la vremea aceea m-a marcat foarte tare aceasta veste cumplita. Tocmai ce îşi găsise fericirea, era însărcinată si astepta cu emoţie să devină mamă. Ne dam seama in astfel de momente grele că viaţa e dura si imprevizibila, uneori. Tot ce putem face este să ne amintim de ea cu drag, ascultându-i vocea deosebită şi melodiile care au devenit hit-uri peste ani.
Mi-a plăcut la ea atitudinea pozitivă, mereu optimistă chiar daca viaţa nu a răsplătit-o aşa cum merita. Zâmbetul ei candid şi luminos avea puterea de a-ţi oferi o stare de bine, iar vocea ei aparte îţi transmitea emoţii infinite pe care doar un artist autentic le poate transmite publicului. Era o prezenţă tonică, plină de viaţă, generoasă, onestă, modestă şi caldă. Avea un timbru vocal inconfundabil, plin de originalitate. Era adepta inovaţiei în muzică.
Intr-una dintre melodiile sale spunea: Eu n-am atins nicio stea. Cred că s-a grăbit să atingă o stea şi a plecat fulgerator dintre noi... Fizic nu mai e printre noi, dar ea a rămas in sufletele noastre prin muzica sa, prin amintirile despre ea... Parca versurile sale prevedeau acest tragic deznodământ. Una dintre piesele mele preferate sunt sugestive:
"Un actor grabit, care pleaca, imediat ce piesa a luat sfarsit,
Bucuros ca rolul a fost usor, alearga... spre alt decor?"
Da, a fost un actor bun, grăbit, care după ce şi-a dus la bun sfârşit rolul pe acest pământ, a alergat spre alt decor, sper că unul mai bun...
Laura Stoica a fost si va ramane una dintre artistele mele favorite....


Nicio stea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu