Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

luni, 10 iunie 2013

Dincolo de tacere... e iubirea.


Uneori, e nevoie de acea tăcere plină de înţelesuri. Consider că cele mai importante lucruri din viaţă nu pot fi transpuse in cuvinte şi nici nu este nevoie, pentru a nu le altera acea aură de mister. Dincolo de tăcere, există un suflet încărcat de mii de taine, care aşteaptă să fie descoperit, înţeles şi iubit. 
Se spune ca: tăcerea este de aur. În unele situaţii, e de preferat să taci când constaţi că cuvintele nu pot îmbrăca toate simţămintele interioare. Tăcerea profundă este arma cu care luptă sufletele evoluate. Atunci când suferi, tăcerea te poate atinge, dar sufletul nu încetează să-şi rostească marile adevăruri.
Am observat că iubirea are o calitate minunata, printre altele: îţi dă acea stare de a fi special. Iubirea pe care am primit-o din partea familiei, din partea prietenilor, a necunoscuţilor mă face să mă simt o persoană specială în viaţa lor. Şi cine nu-şi doreşte să fie special, unic pentru cineva anume. Asta face dragostea. De multe, ori nu ne dăm seama de asta, considerăm că e ceva firesc, banal, ca cineva să ţină la tine. Însă în momentele mai grele, conştientizăm fiecare gând, cuvânt, gest care vine din partea cuiva drag şi îi atribuim sensuri adânci. Iubirea îmbracă mai multe forme, dar are aceeaşi sursă: Dumnezeu. Iubind simţi că urci spre cea mai înaltă treaptă a conştiinţei. 
Am înţeles că e minunat să fii iubit, dar mai mult înseamnă să poţi iubi.Când iubeşti, iei contact cu o lume care te înnobilează, renunţi să mai lupţi pentru ceva ce nu are sens, ci ajungi să crezi că singura modalitate de a te simţi împlinit este să dăruieşti. Când iubeşti, descoperi un miracol în orice lucru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu