Treceți la conținutul principal

O altă abordare a vieţii

Astăzi m-am decis să scriu câteva rânduri pe blog, să vă las să rasfoiţi câteva din filele sufletului meu ce sunt imprimate cu doruri adânci, visuri îndrăzneţe, trăiri nuanţate de dragoste şi adevăr.
Dau perdeaua emotivitaţii la o parte şi las ca lumina sentimentelor profunde să se răsfrângă asupra cuvintelor… De fiecare dată când scriu, îmi propun un monolog al sinceritaţii şi al bucuriei de a-mi explora capacitaţiile literare. Aşa cum am mai afirmat şi în alte articole, scrisul este un mod de a evada din lumea concreta, în lumea abstractă, de a mă vindeca pe mine şi pe ceilalţi şi de a mă reinventa clipă de clipă. Cuvântul este instrumentul cu care operez pe inima cititorului, aducându-i starea de linişte, de visare, de interiorizare şi de regăsire. Simt satisfacţie deplină, atunci când reuşesc să strecor cuiva o bucăţică din mintea şi sufletul meu, să poată auzi ecoul vieţii şi al dragostei.
Nu am mai scris în ultimul timp, şi asta pentru că am început un regim alimentar care a pretins din partea mea concentrare şi o alta abordare a lucrurilor. În primele zile, am avut o stare mai proastă, ceea ce cred ca e normal, pentru că atunci când renunţi la multe din alimentele cu care eşti familiarizat, corpul reacţionează şi refuză la început schimbarea. E ca un fel de dependenţa… am citit undeva, că papilele gustative au o memorie foarte bună işi amintesc gustul alimentelor obişnuite.
Aşa că vă închipuiţi cât de greu e să adopţi un alt mod de a te hrăni, de a gândi, de a simţi, de a trăi! Pe lângă asta, sunt o fire mai conservatoare şi nu-mi plac schimbările. Mă ataşez foarte tare de un lucru şi apoi mi-e greu să-l las… încă lucrez la ego-ul meu. Cred că totul se reduce la ataşament… Ataşamentul de un lucru îţi dă un fals sentiment de control şi siguranţă, imprimându-ţi în minte ideea că eşti mai fericit, dacă te lupţi să păstrezi ceea ce ai. Am realizat că ataşamentul îţi limitează posibilitatea de a te bucura pe deplin şi de a experimenta viaţa în profunzime. Fiecare lucru care vine către noi este o provocare ce ne determină să luptăm şi să învăţăm să ne dominăm fricile şi conjuncturile nefericite, astfel încât să ajungem la acea stare de a ne simţi bine cu noi înşine şi cu cei din jur.
Dar să revin la acest regim de viaţă, ce-i drept sănătos, dar care mi-a cam bulversat putin stomacul:)), dar mi-a lăsat intact simţul umorului. Cuvântul de ordine este „fără” …fără sare, fără zahăr, fără grăsimi, fără, paste făinoase, fără nimic rafinat şi chimicalizat etc. Mi-am zis că e prea mult „fără” şi trebuie să adaug şi eu ceva, nu de ordin fizic, ci sufletesc cum ar fi : multă voinţă, determinare, răbdare, optimism şi multă dragoste. Eu sunt născută în zodia hotărârii şi optimismului, aşa că nu-mi place să renunţ la un lucru pe care l-am început, nu-mi place să abandonez o lupta oricât de grea ar fi aceasta… Mi-am zis şi eu ca rusul: Tot înainte!
Îmi place un citat, de care-mi aduc aminte în momentele mai complicate, care spune cam aşa:”Pe căi anevoiase, se ajunge la stele.” Am constatat că nu putem realiza ceva valoros fără sacrificii şi eforturi.
Am intrat în a 9 zi de regim, şi observ că de ieri mă simt mult mai bine fizic şi mintal. Speranţa mea e de a ajunge la performanţa de a considera regimul un nou stil de viaţă.
Mi-am dat seama că educarea gustului are un rol esenţial în crearea unor obiceiuri sănătoase. Iar pentru asta e nevoie de multă ambiţie şi de timp.
O să las ca timpul să vorbească…
“Cheia către fiecare om este gândirea sa. Oriunde ai fi si la orice varsta, esti doar la un gând distanţa de a-ţi schimba viaţa.”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A mai trecut un an...

A mai trecut un an din viaţa mea… În linişte, mă privesc în oglinda sufletului şi încerc să observ tot ce a însemnat acest an… A fost un an bun sau rău? Cum sunt eu acum? Câte dintre visuri s-au împlinit? Cu fiecare clipă ce s-a scurs prin clepsidra timpului, am devenit mai matură, mai înţelegătoare, mai aproape de ceea ce sunt eu in realitate? Cum am trăit, ce şi cui am împărtăşit? Am reuşit să-mi îndeplinesc promisiunile? Cine mi-a stat alături şi cine a ales un alt drum? Am dat totul să-i întorc din drum? Câte bucurii şi câte regrete le-am lăsat celorlalţi? Am lăsat mai multe lacrimi sau mai multe zâmbete în colţul inimii lor? Îmi fac un inventar al sentimentelor…  Printre sentimentele de bucurie, de recunoştinţă, de iubire s-au strecurat şi regrete, neîmpliniri, deziluzii, pentru că sunt om, pentru că atât cât trăiesc, învăţ… Niciodată nu e suficient tot ceea ce învăţăm, procesul pe drumul cunoaşterii e unul de durată, care nu se termină niciodată atât cât trăim. Privind

Bine-ai venit, Aprilie!

Bine-ai venit, Aprilie, cel care aduci înflorirea zâmbetelor, ce au stat atâta timp zgribulite în iarna durerii. Te rog să mă tratezi cu blândeţe şi să nu-mi ucizi speranţele. Priveşte-mi ochii şi citeşte în ei, un dulce vis în care a încolţit aşteptarea, a ceea ce este mai bun, mai pur, mai luminos… Sunt doar un simplu om care speră, crede, visează, iubeşte, într-un cuvânt: trăieşte. Iubite, Aprilie, trezeşte-mă mereu cu soarele iubirii, îmbracă-mă cu flori de cireş dornice de a alunga monotonia din gânduri, respiră-mă prin verdele crud al ierbii ce mi-a înmugurit în aorta sufletului, potoleşte-mi setea şi foamea de frumos prin culorile tale cu care pictezi infinitul. Tu, Aprilie însemni pentru mine: narcise îngălbenite de atâta linişte şi zâmbet, lalele frumoase ca dorurile îndrăgostiţilor, lăcrămioare scumpe ca lacrimile rostogolite în tăcerea clipei, zambile parfumate ca visele din zori, liliacul plin de amintiri şi speranţă ca sufletu ce te aşteaptă neîncetat, gingaşe

Viata-i o lupta, ce se duce pe trei fronturi

Îmi place mult cum descrie viața George Coșbuc, în poezia ”Lupta vieții”. ”O luptă-i viața; deci te luptă Cu dragoste de ea, cu dor.” Am conștientizat că viața-i o luptă, iar pentru a o câștiga e nevoie de dârzenie, de dragoste. Iubind viața, nu vei capitula niciodată în fața atacurilor exterioare. Trăiesc doar aceia ce luptă cu curaj și hotărâre, ce au în dotare arme puternice ca speranța, optimismul și credința. Este nevoie ca oamenii să treacă prin bătălia vieții pentru a ajunge la perfecțiune. Ea înseamnă o luptă continuă, una de dezamăgiri, împliniri, necazuri, bucurii. Lupta nu e unilaterală, ea se duce pe trei fronturi: lupta cu tine însuți, lupta cu ceilalți și lupta cu conjuncturile nefavorabile. Trebuie să existe un echilibru între cele trei laturi. Dacă învingi în lupta cu tine însuți, care e cea mai dificilă, vei ști cum să ai o abordare eficientă și în celelalte lupte. Momentele în care ne aflăm, fie că sunt bune sau rele ne determină să reacționăm într-un fel sau