Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

duminică, 21 iunie 2015

Pacea sufletului şi rugăciunea inimii...


Astăzi, 21 iunie, este Ziua mondială pentru pace şi rugăciune... Avem nevoie din ce in ce mai mult de aceste 2 componente creştine... Vreau să vă expun viziunea mea asupra rugăciunii în rândurile de mai jos:
Încă din copilărie am avut o comunicare mai specială – cu oamenii, cu florile, cu Dumnezeu. Sunt o fire comunicativă, având o dorinţă puternică de a avea relaţii de comunicare pline de viaţă şi armonioase. Îmi place schimbul de idei care să mă stimuleze spre progres, de a împărtăşi cu ceilalţi ce este mai bun în mine.
De mic copil, am fost atrasă de lucrurile profunde, întotdeauna dorind să le descopăr, să le înţeleg. Pentru mine lucrurile mai grele, inextricabile reprezintă reale provocări.
Epoca în care trăim este dominată de confuzie, de criză morală şi spirituală, de dezechilibru în multe aspecte ale vieţii. Ne dorim „acel ceva” care să ne dea senzaţia de împlinire, de plenitudine a existenţei. Am înţeles că spiritualitatea este răspunsul potrivit la căutările noastre. Ea înseamnă să găseşti mulţumire sufletească, credinţă şi iubire într-o lume plină de ipocrizie şi imperfecţiune.
Cei mai frumoşi oameni pentru mine sunt cei bogaţi în spirit. Ei sunt cei care au o strălucire aparte în privire şi se raportează la nişte valori înalte.
Am învăţat că nimeni nu poate fi fericit doar trăind prin prisma lucrurilor materiale. Avem nevoie să ne îmbrăcăm sufletul cu coroana spiritualităţii, cu gândurile frumoase ce vin din Înalt şi care ne creează o stare de confort mental, împlinire sufletească şi echilibru al fiinţei. Astfel, suntem în echilibru cu noi, cu cei din jurul nostru, cu Universul și cu Dumnezeu.
Atunci când comunic cu Tatăl Ceresc mă aflu pe un plan elevat al simţirii care îmi potopeşte fiinţa. Doar Domnul îmi înţelege cel mai uşor freamăt al sufletului, cea mai infimă zvâcnire a inimii şi cel mai tainic gând ce sălăşluieşte în mintea mea.
Rugăciunea ne dă un sentiment de pace, de calm interior şi ne alchimizează fiinţa. Razele iubirii sfinte ne dau tăria de continua pe drumul vieţii. Împreună cu Dumnezeu pe acest drum, orice luptă poate fi câştigată.
Vă doresc o zi cu pace-n suflet şi cu lumina sfântă a iubirii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu