Fiind creatoare de frumos, prin aripa sufletului meu, cu sfială şi cu speranţă, dar mai ales cu stoicism, vă invit să păşiţi, prin iubire, în cel de al cincilea anotimp al universului dimensiunii mele interioare...
Lavinia Elena Niculicea

miercuri, 25 iulie 2012

Frumuseţea cailor


Ce dor îmi e să scriu! Asa cum deşertului îi e dor de picurii de ploaie, cum o floare tânjeste dupa o rază de soare... Scrisul e o parte de mine, traieşte în interiorul meu. Un creator are nevoie de un anumit confort fizic, psihic, de a plonja in profunzimile fiinţei sale, de acea stare de linişte, de visare pentru a putea compune. Pot spune că am această stare de a fi eu cu mine, de a-mi înţelege trăirile şi de a le îmbraca în cuvinte, atunci când sunt în mijlocul naturii şi iubirea divină mă pătrunde.
Astazi, frumuseţea din ochii unui cal mi-a dat inspiraţia de a scrie câteva rânduri despre iubirea mea pentru aceste fiinţe nobile-caii. Am auzit o vorba, care mi-a atins inima şi  spunea cam aşa: 
"Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu pune oamenii în dificultate."
Da, pot spune ca oamenii au capacitatea de a vorbi, însă caii au inteligenţa ca prin tăcerea lor să ne facă să simţim mai mult, şi să vorbim mai puţin. În prezenţa unui cal, copilul din tine se trezeşte la adevărata viaţă. Calul te învaţă să călătoreşti prin viaţă cu bucurie, cu demnitate, cu iubire, hotărât, sălbatic şi liber...
Iubesc cai pentru că mă învaţă ce e tandreţea, dragostea. Mă ajută să descopăr înţelesurile adânci ale sufletului, ale vieţii. Un cal te ajută să "simţi", să devii mai senzitiv. 
Iubesc caii pentru că imi dau acea linişte, acel sentiment de armonie, de împacare cu mine şi cu tot ce mă înconjoară. În prezenţa lor, devin mai bună, mai deschisă emoţional, mai frumoasă, mai dragăstoasă. Caii au acea nobleţe pe care nu o găseşti la alte animale, acea graţie ce te face să atingi cerul.Când te uiţi în ochii unui cal te simţi în siguranţă, vezi blândeţe şi putere, forţă şi duioşie. Un cal ştie să fie liber şi să iubească!Dacă iubeşti caii vei înţelege bucuria de a "trăi".
Aş mai putea enumera o mulţime de motive pentru care iubesc caii, însă mă opresc aici, pentru că vreau să transmit în puţine cuvinte, dar prin mai multă simţire, dragostea pentru cai.
Las ca emoţiile calde ce mi le inspiră caii, să vorbească în locul meu.
“Infatisarea unui cal il ajuta pe om sa fie mai bun”.Deveniţi mai buni, privind cu sufletul un cal!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu